Oahu

Oahu

Oahu is een van de 8 eilanden van Hawaii. De hoofdstad van Hawaii is in Oahu, genaamd Honolulu. Honolulu is erg toeristisch, perfect om daar uw vakantie te houden, veel mensen trouwen ook op Oahu. Als u van watersport houdt dan houdt u zeker van Hawaii, Pipeline is dé plek om te surfen. Vroeger was surfen alleen voor de koning daarom heette het ook wel the sport of kings, nadertijd heeft de koning het legaal gemaakt voor iedereen. Duke Kahanamoku leerde vele mensen surfen, hij won goud bij het olympische spelen. Er staat een standbeeld van hem bij Waikiki beach, er komen nog steeds mensen om te leren surfen.

Als u liever niet wilt surfen dan kunt u naar Chinatown, het is niet erg groot maar wel heel gezellig. Als u wilt snorkelen dan kunt u naar Hanauma Bay. Hanauma Bay is een strand bij de zee die zo helderblauw is, Het is een goede plek om te snorkelen en vissen te spotten, zeer leuk. Als u geschiedenis wilt zien dan kunt u naar Lolani Palace. Lolani Palace was het huis van de koning/koningin van Hawaii nu dient het als museum, het is erg mooi om te zien.

Als u natuur wilt bewonderen dan kunt u naar Manoa Falls, er wordt sterk afgeraden om te zwemmen omdat u anders een ziekte kunt oplopen. Als u wilt klimmen dan kunt u naar Koko head, op de ruige berg heeft u prachtig uitzicht over de oceaan en het eiland. Een leuke activiteit is ook Dole Plantation. Dole Plantation is een ananas plantage, er wordt veel Ananas verbouwd.  Er zijn leuke toeristische treinritjes en ’s werelds grootste doolhof.

Oahu