Ho’okipa Beach

Ho’okipa Beach Park gelegen op het noordelijk deel van het Hawaiiaanse eiland Maui. Wanneer je op het eiland bent moet je echt een bezoek brengen aan dit strand. Het staat namelijk bekend als surf walhalla, dit komt grotendeels om de fantatische golven die hier te vinden zijn. Daarnaast is er ook vaak veel wind en staat dit wel meer bekend als Kite en windsurf plek.

De naam van het strand betekend in het Hawaiiaans gastvrijheid, echter dien je er wel rekening mee te houden dat het strand een prachtig rif het over ongeveer de gehele kustlijn. Daardoor krijg je de perfecte hoge golven waar iedere surfer van droomt en met de harde wind erbij is dit vaak wel een plek voor de ervaren surfers. Dus als je wenst te surfen houd hier dan rekening mee.

Daarnaast staat het strand niet alleen bekend om de hoge golven. Ook raden wij je aan om rond de zonsondergang gaan het strand te komen. Dit om dat er vaak dan groene zeeschildpadden naar het strand komen. Deze zeeschildpadden worden ook wel Honu genoemd. Houd er wel rekening mee dat het een beschermd diersoort is, dus dat je niet te dicht in de buurt komt van deze overweldigende dieren. Er loopt vaak een bewaker rond die graag al uw vragen beantwoorden.

Echter is dit niet een geschikte zwemlocatie door de hoge en ruige golven, maar ben je toch benieuwd naar de hoge golven en kijk je graag naar gewaagde stunts is dit zeker een geschikte locatie.