Kawaikini

Kauai is ongeveer zes miljoen jaar geleden gevormd uit een enkele vulkaan, en is het oudste van de eilanden in de Hawaiiaanse archipel. In de loop van de millennia heeft erosie twee hoofdtoppen gevormd van deze ene vulkaan, de Waialeale en de Kawaikini, evenals een krater genaamd Alakai Swamp, die nu ’s werelds grootste heidegebied op een plateau is.

De Kawaikini is met 1.598 meter het hoogste punt van het eiland Kauai, maar aangezien het een van de meest regenachtige gebieden op aarde is met gemiddeld 12.000 millimeter neerslag en ongeveer 335 regendagen per jaar, is de berg meestal omgeven door wolken en is de top vaak pas in de vroege ochtenduren te zien. Op de top zijn er restanten van een klein altaar en een moderne regenmeter, die wordt onderhouden door middel van een helikopter.

Dankzij de klimatologische omstandigheden die hier heersen, heeft dit deel van het eiland de dichtste regenwouden en de meest weelderige vegetatie, die bestaat uit een unieke pracht van planten en bloemen. Omdat de top van de Kawaikini aan drie kanten omgeven is door nat, glad puin, kun je de top alleen te voet bereiken via het Alakai Swamp.

Als je het fascinerende landschap van deze berg wilt ervaren zonder de inspanning van een niet zonder gevaarlijke wandeling, raden we een van de helikoptervluchten aan die op Kauai worden aangeboden. Omdat de route niet alleen langs de beroemde Napali Coast en over de populaire Waimea Canyon leidt, staan ​​natuurlijk de centrale bergketen van de Kawaikini en de Waialeale op het programma en bieden ze uitzichten en inzichten die alleen mogelijk zijn vanuit dit unieke perspectief.