Hanauma Bay

Op het eiland Oahu ligt het prachtige Hanauma Bay. Dit was ook een vulkanische krater maar is nu een van de meeste adembenemende natuurgebieden van Hawaii. Het gaat hier niet om het hagelwitte zandstrand en de palbomen, maar Hanauma Bay is echt een waar paradijs als het gaat om het onderwaterleven. Je vind hier onder andere kleurrijke koralen en bijzondere vissen. Samen met een helder blauwe zee zijn dit de ingrediënten voor het snorkelen.

Als je eenmaal het water bij Hanauma Bay in gaat, snap je gelijk waarom deze plek zo fantastisch is.  Naar schatting zijn hier wel meer dan 450 verschillende vissoorten! Dit is echter niet alles wat je tegenkomt tijdens het snorkelen. Je vind hier onder andere ook zeeschildpadden, kreeften en inktvissen.

In de tijd dat Hawai nog een monarchie was, werd Hanauma Bay al graag bezocht door de koninklijke familie. Zij kwamen hier ook om te snorkelen maar zagen het ook als ideale plek om te vissen. Tegenwoordig is vissen hier echt ondenkbaar er ligt namelijk grote nadruk op het behoud van dit bijzondere natuurgebied.

De hawaianen zijn zeer bescherment over dit ecosysteem van dit natuurgebied, hier draag je als toerist dan ook je steentje aan bij. Er word namelijk verwacht dat je door dit gebied snorkelt met respect voor de natuur. Dus je moet de dieren en het koraalrif met rust laten. Zo blijft Hanauma Bay ook voor de toekomstige genaraties een heerlijke plek om te snorkelen.

Je kunt Hanauma Bay vinden op ongeveerd 16 km en oosten van Waikiki vlak bij de Kalanianaole Highway.