Captain Cook

Captain Cook is gelegen op Big Island en is een prachtig natuur gebied. Captain Cook heeft veel geschiedenis. Captain Cook was iemand die eerst werd vereerd omdat de mensen van Hawaii dachten dat hij een god was door een profetie en zijn prachtige schip.

Toen Captain Cook wegging kwam hij binnen een week weer terug omdat zijn schip kapot was. De Hawaiianen dachten dat hij toch geen god was omdat zijn boot stukging. Er was veel onrust, Captain Cook wou de koning gijzelen dit heeft hij vaker bij andere landen gedaan en dit lukte toen… maar dit keer niet. 14 februari werd Captain Cook samen met 3 andere bemanningsleden vermoordt.

Je kunt nog steeds de plek bezoeken waar hij is vermoordt, de omgeving is kalm en mooi vol met natuur. Daar kun je meedoen met een tour en krijg je interessante informatie over de geschiedenis. Vindt je het verhaal van Captain Cook interessant? Dan kun je ook zijn monument bezoeken. 

In het water leven nu veel mooie zeedieren en koraalriffen. Als je wilt snorkelen, dan kan je naar Kealakekua Bay. Daar kan je natuurlijk ook gewoon aan het strand liggen en lekker zonnen, genieten van uw vakantie.

Houdt je veel van koffie? Dicht in de buurt is Kona coffee Living History Farm gelegen met heerlijke koffie, en meer. Er worden hier verrukkelijke producten verkocht en je kunt de boerderij bewonderen. Kona koffie is zeer bekend vanwege zijn heerlijk rijke smaken. Wanneer je naar Hawaii gaat dan moet je zeker Kona Coffee gaan proberen.