Hawaiiaanse vogels

Naast al het natuurschoon is Hawaii ook de thuisbasis voor een verscheidenheid aan vogels, evenals een groot aantal historisch geïntroduceerde soorten. Door verschillende factoren, als verlies van bosland en vogelziekten bestaat er een uitstervingskans . Gelukkig zijn er door de jaren heen al veel beschermde parken en bosreservaten opgezet. Deze vormen een veilige haven voor de vogels en geeft ze de kans om te overleven.

Zo kom je kun je verschillende vogelsoorten hier tegen komen als, zeevogels, bosvogels en de Nēnē, die bekend staat als de staats vogel.

Zeevogels:

In het kust gebied van de Hawaiiaanse eilanden leven verschillende vogels, zoals de Noddy, de Wigstaartpijlstormvogel en de Laysan Albatrossen. Zij nestelen zich op de kleinere eilandjes in het kustgebied, deze eilandjes dienen als natuurreservaat. Wanneer u vogels wilt spotten raden wij u aan om de de bestaande paden te blijvens, zodat u de vogels niet stoort.

Bosvogels:

De inheemse bosvogels van Hawaï leven in de hoger gelegen bossen. Zo zijn er verschillende vogels soorten wie u hier kan tegen komen, denk bijvoorbeeld aan de zalmsnavelige i’iwi, de geelgroene‘ amakihi en de bruin-witte ‘elepaio. Om deze vogels raden wij u aan een verrekijker mee te nemen, om uw kans te spotten te vergroten.

De Nēnē:

Deze vogels staat ook wel bekend als staatsvogel van de Amerikaanse staat Hawaii. Daarnaast wordt deze vogel ook wel de Hawaiiaanse gans genoemd. De Nēnē was bijna uitgestorven in het midden van de 20e eeuw, meet 30 levende vogels rond 1950 hebben ze een fokprogramma gestart. U kunt deze vogels spotten op de eilanden Big Island, Maui en Kaua’i.