Hilo

Hilo is een plaats op het eiland Big Island in de staat Hawaii. De stad is een van de grotere steden van Hawaii. Hilo heeft alle voorzieningen van een levendige stad en tegelijkertijd ook adembenemende natuur. Vroeger was de stad het commercieel centrum voor de suikerindustrie. Tegenwoordig is Hilo een charmante stad met musea, kunstgalerijen, restaurants en winkels.

Ontdek de fascinerende geschiedenis van het gebied in het Lyman Museum of leer over de angstaanjagende tsunami’s die Hilo bijna opslokten in het Pacific Tsunami Museum. Hier kunt u meer te weten komen over de tsunami van 1 april 1946 in de Stille Oceaan en de tsunami van 23 mei 1960 in Chili. Ga ook naar het nieuwgebouwde Imiloa Astronomy Center. Hier hebben ze exposities en shows die gerelateerd zijn aan de cultuur en geschiedenis van Hawaii en astronomie.

Breng ook een bezoek aan de Liliuokalani-tuinen. Deze liggen in het noorden van de stad en het is een vredig toevluchtsoord in Japanse stijl. Bezoek ook het Wailuku River State Park waar u prachtige watervallen kunt bekijken. Wilt u het leven in een regenwoud van dichtbij meemaken? Ga dan naar Panaewa Rainforest Zoo waar ze allerlei verschillende exotische planten en dieren hebben. Dit is tevens de enige regenwouddierentuin in het land.

Op 45 minuten rijden ten zuiden van Hilo ligt het Volcanoes National Park. In dit park staan twee vulkanen waarvan de Kilauea een van de meest actieve vulkanen op aarde is. Het park heeft 240 kilometer aan wandelpaden door vulkanische kraters, woestijnen en regenwouden. Ook is er een bezoekerscentrum waar u meer informatie kunt verkrijgen.