Kihei

Kihei is een plaatsje op het Hawaiiaanse eiland Maui. De plaats ligt in het zonnige zuidwesten van het eiland en heeft bijna 10 kilometer aan prachtige stranden. Vanaf deze stranden heb je vrij uitzicht over de eilanden Kahoolawe, Molokini en Lanai. Kihei heeft veel mogelijkheden voor watersporten. Ga bijvoorbeeld surfen, snorkelen of kajakken.

Als u optimaal wilt genieten van de stranden van Kihei kunt u het beste naar Kalama Beach Park gaan. Hier vindt u alles wat u maar nodig heeft voor een perfect dagje strand. Palmbomen, beachvolleybalvelden, picknickpaviljoens, sportvelden en het park is tevens de thuisbasis van surfspot ‘The Cove’.

Ten noorden van Kihei ligt het Kealia Pond National Wildlife Refuge. Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen hier hun hart ophalen en genieten van al het moois wat het park te bieden heeft. Eveneens ten noorden van Kihei ligt Maalaea Bay. Vanuit hier vertrekken plezierboten voor expedities om walvissen te spotten, visexcursies en snorkeltrips naar het spectaculaire Molokini. In Maalaea ligt ook het Maui Ocean Center. Hier vindt u allerlei bijzondere zeedieren die in de Stille Oceaan rond Hawaii leven.

Kihei is het beste gebied op Maui om voor de eerste keer te surfen en stand-up paddle-lessen te nemen. De oceaanomstandigheden in Zuid-Maui zijn doorgaans rustiger dan in alle andere gebieden op Maui, met veel heldere en ondiepe baaien die perfect zijn voor diegenen die watersporten willen proberen in een meer voorspelbare omgeving.

Kihei heeft een leuk pittoresk centrum met een klein winkelcentrum, leuke restaurantjes en een boerenmarkt waar u de lokale lekkernijen kunt proeven. Ook heeft Kihei een bruisend nachtleven met leuke (karaoke)barretjes en clubs.