Wailea

Wailea is een plaatsje in het zuiden van het Hawaiiaanse eiland Maui. Het staat bekend om de prachtige stranden, fantastische golfbanen en de vijf resorts die elk een verbluffend uitzicht op de oceaan bieden. Een paar jaar terug is Wailea Beach uitgeroepen tot ‘America’s Best Beach’. Andere populaire stranden in de buurt zijn Polo Beach, waar u uitstekend kunt snorkelen en Ulua Beach Park, waar wandelaars en joggers tijdens de vroege zonsopgang helemaal hun gang kunnen gaan.

Wailea is een populaire golfbestemming geworden dankzij het kampioenschap wat er gehouden wordt. Er worden 54 holes afgewerkt op de banen Wailea Blue, Wailea Gold en Wailea Emerald.

Als u een liefhebber bent van winkelen kunt u een bezoek brengen aan The Shops at Wailea. Hier hebben ze fantastische winkels en restaurants en er vindt regelmatig entertainment plaats. Wailea is ook de thuisbasis van verschillende evenementen zoals het Maui Film Festival en de Whale Week in februari. Ook kent Wailea een paar fantastische spa’s waar u zich helemaal kunt laten verwennen.

Op een kwartiertje rijden van Wailea ligt het natuurreservaat Ahihi-Kinau. Dit is een populaire plek om te snorkelen en u kunt hier genieten van de prachtige natuur van Hawaii. Als u nog iets verder doorrijdt naar het zuiden komt u bij La Perouse Bay. Hier vindt u resten van het lavagesteente van de laatste uitbartsting op Maui waarbij de lava de zee instroomde. Er zijn hier in de buurt een paar prachtige wandelpaden, waaronder de Hoapili Trail. Dit pad brengt u via de kust naar de lavavelden van Kanaio Beach. Een echte aanrader!