Lihue

Lihue is een plaatsje op het Hawaiiaanse eiland Kauai. Het is een van de meest bezochte plaatsen op dit eiland vanwege Lihue Airport, de belangrijkste luchthaven van Kauai, en de haven van Nawiliwili, waar veel cruiseschepen aanmeren. Lihue is naast het regerings- en commercieel centrum van Kauai ook een culturele en historische plaats.

Als u deze historie wilt ontdekken kunt u een bezoek brengen aan het Kauai Museum. U kunt hier meer te weten komen over het vroegere inheemse Hawaiiaanse leven, de aankomst van Captain Cook en de geologische historie van het eiland. Daarnaast zijn er ook verschillende galerijen met kunst van zowel nationale als internationale kunstenaars. Ga ook naar het Grove Farm Homestead Museum. Hier krijgt u een kijkje in het verleden van het eiland. De bloeiende suikerplantage-industrie van Hawaï aan het einde van de 19e eeuw vond zijn oorsprong in Kauai. Grove Farm, een van de vroegste suikerplantages en het voormalige huis van George N. Wilcox werd gesticht in 1864. Breng ook een bezoek aan Kilohana. Dit is een gerestaureerd plantagelandgoed waar u meer te weten komt over het leven in de jaren dertig.

Bezoek ook Alekoko Menehune Fishpond. Deze visvijver staat sinds 1973 in het Register of Historic Places. Dit komt doordat de vijver op een ingenieuze manier gebouwd is en omdat er verschillende legendes over deze plek bestaan.

Lihue ligt aan de kust en heeft dus ook verschillende stranden. Een van de mooiste en meest populaire is Kalapaki Beach. Hier kunt u verschillende wateractiviteiten ondernemen zoals surfen, of ontspannen op het strand. Vlakbij Kalapaki Beach ligt Ninini Beach. Als u dit strand bezoekt kunt u ook naar Ninini Point Lighthouse. Deze vuurtoren is sinds 1897 in gebruik.