He’eia State Park

Het He’eia State Park is een natuurpark op het Hawaiiaanse eiland Oahu. Het park ligt aan de oostkust van het eiland aan de Kaneohe Bay en staat ook wel bekend als Kealohi Point. Het is een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking dankzij de weelderige tuinen, prachtige stranden en baaien. Het He’eia State Park is de ideale plek om even te ontspannen terwijl u geniet van de prachtige omgeving. Ook kunt u hier prima genieten van het gevarieerde onderwaterleven van de Kaneohe Bay. Het onderwaterleven is hier erg bijzonder doordat er veel koraal kan groeien. Dit zorgt ervoor dat er een grote verscheidenheid aan zeeleven is in dit gebied. Vanuit het park heeft u ook een prachtig uitzicht over het Ko’olau gebergte.

Als u door het park wandelt kunt u genieten van de veelzijdige vegetatie die u hier vindt. Er zijn verschillende inheemse planten, wat wilt zeggen dat deze hier op natuurlijke wijze terecht zijn gekomen. Dit zijn voornamelijk Polynesische planten.

Er zijn verschillende activiteiten die u kunt ondernemen in het park. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf een wandeltocht maken en genieten van de prachtige natuur. Ook kunt u een begeleide tour maken door het park. U dient dan van tevoren een afspraak te maken en de tour duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens deze tour komt u meer te weten over de historie en de cultuur van He’eia en over het natuurpark van vandaag de dag. Uiteraard krijgt u ook informatie over alle planten en dieren die u onderweg tegenkomt.

Kortom, het He’eia State Park is een natuurpark waar u optimaal kunt genieten van de Hawaiiaanse natuur en cultuur en waar u heerlijk kunt ontspannen.