Waikiki

Reacties zijn gesloten

Waikiki is gelegen aan de zuidkust van het Hawaiiaanse eiland Oahu, ten zuiden van de hoofdstad Honolulu. In Waikiki werd in 1901 het allereerste hotel aan de kust gebouwd: de Moana Surfrider. Tegenwoordig is Waikiki een populaire vakantiebestemming dankzij de vele prachtige resorts en natuurlijk het bekende Waikiki Beach. Vanuit heel Waikiki heb je altijd een fantastisch uitzicht op de Diamond Head en bent u altijd dicht bij het strand.

Waikiki is ook de thuishaven van olympisch kampioen en ‘vader van het moderne surfen’ Duke Kahanamoku. Hij was een voorbeeld voor velen en heeft surfen echt op de kaart gezet. Tegenwoordig zetten surfinstructeurs in Waikiki de nalatenschap van Duke voort door bezoekers te leren surfen en kanoën. Het standbeeld van Duke Kahanamoku, gelegen op Waikiki Beach, is een iconisch symbool geworden van Waikiki en de surfcultuur van Oahu.

Maar Waikiki is niet alleen maar strand, het heeft nog veel meer te bieden. Ga bijvoorbeeld naar Honolulu Zoo of het Waikiki Aquarium voor plezier voor het gehele gezin. Wilt u meer te weten komen over de geschiedenis van Waikiki? Volg dan de Waikiki Historical Trail. Langs de route staan surfplanken die dienen als informatieborden en vertellen u meer over de geschiedenis.

Wilt u meer zien van de onderzeewereld? Dan is de Atlantis Submarine Tour echt iets voor u. Onder begeleiding van een gids zweeft u door de blauwe wateren van Hawaii en bekijkt u alle soorten zeeleven.

Ga ook naar Kalakaua Avenue en Kuhio Avenue. Hier vindt u veel winkels, restaurants en luxe boetieks. Na de prachtige zonsondergang gaat het levendige nachtleven hier tot laat door!