Kaunakakai

Reacties zijn gesloten

Kaunakakai is een plaatsje op het Hawaiiaanse eiland Molokai. Het stadje had ooit de belangrijkste haven van het eiland en is vandaag de dag geliefd bij vissers. Kaunakakai heeft de langste pier van Hawaii die zich tot ver voorbij het rif uitstrekt. Het is een prachtige plek om van een zonsondergang te genieten.

De belangrijkste straat van Kaunakakai is de Ala Malama Avenue. De straat is vernoemd naar het nabijgelegen huis van koning Kamehameha de Vijfde, wat werd gebouwd in 1860. In de straat vindt u veel leuke winkeltjes en de beroemde Kanemitsu’s Bakery. Zowel de lokale bevolking als bezoekers staan hier graag in de rij voor heerlijke warme broodjes.

Bezoek ook de Kapuaiwa Coconut Grove. Dit is een oud Hawaiiaans kokospalmenbos dat rond het jaar 1860 werd geplant. Met honderden kokospalmen is dit een van de meest geliefde natuurparken van Molokai. Vanwege het gevaar dat kokosnoten uit de bomen kunnen vallen, is het meest veilige uitzicht over het bos vanaf het gebied naast de Mauna Loa Highway. Vooral tijdens de zonsondergang is dit een prachtig plaatje. Tegenover de Kapuaiwa Coconut Grove vindt u Church Row. Dit zijn zeven kleine kerkjes in missionaire stijl, waarvan er sommige dateren uit het einde van de 19e eeuw.

Elke zaterdag wordt er een openluchtmarkt gehouden in Kaunakakai. Hier kunt u allerlei lokale lekkernijen proeven en kopen.

Wilt u een rustige wandeling maken in Kaunakakai? Ga dan naar het Malama Cultural Park of het Duke Maliu Regional Park. Wilt u liever een wandeling maken door de Hawaiiaanse natuur? Dan is de Maunahui Makakupa’ia Trail een echte aanrader!