Kaʻena Point State Park

Reacties zijn gesloten

Het Kaʻena Point State Park is een natuurpark op het Hawaiiaanse eiland Oahu. Het Kaʻena Point is het meest westelijke puntje van Oahu en vroeger werd gedacht dat zielen vanaf hier de wereld verlieten. Nu is het park vooral geliefd voor de vele activiteiten die u hier kunt ondernemen en de prachtige natuur. U kunt bijvoorbeeld wandelen, snorkelen of zonnebaden op de stranden. Ook kunt u hier surfen. Maar dat is alleen aan te raden voor surfers die al enige ervaring hebben, aangezien het water best onrustig kan zijn. Surfen kunt u het besten doen aan de Keawa’ula Bay, waar een groot zandstrand gelegen is. Hier kunt u ook zwemmen, maar dit wordt alleen aangeraden als het water rustig is in de zomermaanden.

Een leuke wandeling die u kunt maken is de Kaʻena Point Trail. Deze route loopt van het noorden van het park naar het zuiden. Deze tocht is in totaal 8 kilometer lang en onderweg komt u langs de vulkanische kust en de Stille Oceaan. Onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur en de verschillende dieren die u tegen kan komen. Een andere wandelroute die leuk is om te lopen is de Kuaokala Trail.

Tijdens een bezoek aan het Kaʻena Point State Park wordt het aangeraden om zelf voldoende water mee te nemen. In het natuurpark staan namelijk geen waterfonteinen waar u water vandaan kunt halen.

Als u het park vroeg in de ochtend bezoekt, heeft u misschien kans om dolfijnen te spotten langs de Kaluakauila Stream. U kunt dan het best naar Keawaula Beach gaan.