Akaka Falls State Park

Reacties zijn gesloten

Het Akaka Falls State Park is een natuurpark in het oosten van het Hawaiiaanse eiland Big Island. Het park ligt tussen de plaatsen Honomu en Pepeekeo, ten noorden van Hilo. De Akaka Falls is een prachtige waterval van 135 meter hoogte en behoort tot de Kolekole Stream, een rivier dat via de Mauna Kea de Stille Oceaan instroomt. De Akaka Falls is misschien wel een van de beroemdste watervallen van Big Island.

In het natuurpark is een verhard wandelpad aangelegd van ongeveer een kilometer lang. Dit wandelpad leidt u langs de Kahuna Falls en de Akaka Falls. Tijdens de wandeling loopt u door een weelderig regenwoud vol met orchideeën, bamboebossen en varens. Maar let op, het wandelpad vereist soms enige fysieke inspanning en bestaat voornamelijk uit trappen. De route begint net buiten de parkeerplaats en biedt prachtige uitzichten over de natuur. Wanneer u niet zoveel tijd heeft kunt u er ook voor kiezen om alleen de Akaka Falls te bekijken. Het is vanaf de parkeerplaats slechts een korte wandeling naar het uitzichtpunt. Het pad is uitsluitend om te wandelen, mountainbiken is niet toegestaan in het park. Een wandeling duurt gemiddeld iets minder dan een uur. Aangezien er in het oosten van Big Island nogal eens wat regen valt, is het verstandig om een regenjas of iets dergelijks mee te nemen.

Om te parkeren op de parkeerplaats moet u betalen. Dit kan alleen per creditcard en u dient een speciaal telefoonnummer te bellen om de parkeerplaats op te komen. Voor de ingang staat een duidelijke uitleg hoe dit in zijn werk gaat.