Makaha

Reacties zijn gesloten

Makaha is een plaatsje in het westen van het Hawaiiaanse eiland Oahu. Het plaatsje is gelegen tussen de Makaha Valley en de Leeward Coast. Makaha is een leuke bestemming om te bezoeken, mede dankzij de prachtige stranden die je er vindt. Populaire stranden zijn Makaha Beach, Makua Beach en Mauna Lahilahi Beach Park.

Makaha Beach heeft een van de beste surfmogelijkheden aan de westkust van Oahu. In de winter kunnen de golven soms wel oplopen tot zo’n 7 meter hoogte. Op de momenten dat de zee rustig is, is Makaha Beach een van de meest populaire bestemmingen op Oahu om te duiken.

Beklim ook Mauna Lahilahi. Het is een uitdagende wandeling van pak hem beet een half uur maar het uitzicht wat u ervoor terugkrijgt is absoluut de moeite waard. Het is aan te raden om in de ochtend te gaan omdat het dan nog niet zo warm is en een flesje water mee te nemen.

Als u gek bent op wandelen is de omgeving van Makaha perfect voor u. Er zijn verschillende wandelingen in de Makaha Valley, de Schofield Barracks Forest Reserve en de Makua Keaau Forest Reserve. Leuke routes om te wandelen zijn de Kamaileunu Ridge Hike, de Kaala Hiking Trail en de Kolekole Hike.

Wilt u de omgeving op een unieke manier verkennen? Ga dan naar het Ohikilolo Adventure Park. Hier kunt u al rijdend op een paard de natuur ontdekken samen met een kundige gids. Onderweg heeft u spectaculaire uitzichten op de westkust van Oahu. De tochten zijn op meerdere momenten op de dag. Zo is het ook mogelijk om de tocht tijdens zonsondergang te maken.