Honolulu

Reacties zijn gesloten

Honolulu is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Hawaii en het is gelegen in het zuidoosten van het eiland Oahu. Het grootste deel van de bevolking van Oahu woont in deze stad waar u heerlijk kunt eten en kunt winkelen tot u erbij neer valt. Een bezoek aan de stad is absoluut de moeite waard en er is voor iedereen iets te beleven.

Liefhebbers van geschiedenis kunnen een bezoek brengen aan The Bishop Museum. Dit is het grootste historisch museum van Hawaii waar u meer te weten kunt komen over de historie van Hawaii en de Stille Oceaan. Bent u meer geïnteresseerd in kunst? Ga dan naar het Honolulu Museum of Art. Hier hebben ze meer dan 60.000 kunstwerken die u kunt bekijken.

Een bezoek aan Honolulu is niet compleet zonder wat tijd te spenderen op het bekende Waikiki Beach. Waikiki is het belangrijkste hotel- en resortgebied van Oahu en het is een erg bruisende plek. Tevens is hier het allereerste hotel uit 1901 gevestigd: het Moana Surfrider Hotel. Wilt u leren surfen? Dan bent u in Waikiki Beach ook op de juiste plek.

Het centrum van Honolulu kent ook een paar erg interessante bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Iolani Palace, de Aloha Tower en het standbeeld van koning Kamehameha. Ook staat het Hawaii State Capitol in Honolulu.

Eén van de meest iconische attracties van Honolulu is Diamond Head. Deze krater moet je gezien hebben, alleen al vanwege het fantastische uitzicht dat je te zien krijgt.

Een bezoek aan Honolulu is perfect te combineren met een bezoek aan Pearl Harbor. Hier vindt u ontzettend veel geschiedenis en komt u meer te weten over de aanval tijdens de Tweede Wereldoorlog.