Nā Pali Coast State Wilderness Park

Nā Pali Coast State Wilderness Park is gelege in het noordwersten op het Hawaiiaanse eiland Kauai. Deze kustlijn wordt aangeprezen als een van de mooiste plekken op aarde. Ongerepte natuur met hoge bergen met mooie zeegrotten en valleien. Deze omgeving kennen veel mensen uit verschillende speelfilms, met Jurrasic Park als pronkstuk.

Dit gebied kun je op verschillende manieren bezoeken, zoals te voet, per helicopter / vliegtuig of per boot.

Je kan het gebied niet zomeer te voet ontdekken, veel mensen doen dit met een tour. Of echte avontuuriers lopen een wandeling van maarliefst 17 kilometer, genaamd de Kalalau Trail. Deze Trail komt langs de Hanakapi’ai Falls. De watervallen is een grote trekpleister van het gebied en zijn zeker een bezoek waard. Ook zijn er verschillende paden uitgezet voor de minder getrainde wandelaars.

Ooit al eens een helictopter vlucht willen maken, boek dan een helicoptertour en geniet van het overweldigende uitzicht. Ga onderuit zitten en geniet van al het natuurschoon. Kom dichtbij de bergtoppen en zie de watervallen van grote hoogte naar beneden kletteren.

Ben jij niet zo van hoogtes maar wil je prachtige kustlijn wel van een afstand bewonderen, wees dan niet getreurd.  Vanuit de noord-of zuidkust van het eiland Kauai worden verschillende bootexcursies georganiseerd om het gebied te ontdekken. Zo vaar je langs de prachtige kustlijn en kut je genieten de toren hoge bergen en ongerepte stranden. De meeste excursies varen voeren je je langs de beroemde valleien van het gebied. Onderweg is er vaak een mogelijkheid om te snorkelen en met veel geluk spot je misschien nog wel een walvis.

Het gebied heeft veel te bieden en de echte natuurliefhebber komt hier ook zeker aan zijn trekken.