Het Volcanoes National Park

Het Volcanoes National Park is een national park op het eiland Big Island.
Als je het park inrijd kom je bij het Kilauea Visitor Center uit om je dag in te plannen. Er lopen verschillende rangers rond die je kunnen en willen helpen, je kunt er een film bekijken over de historie.


Een van de meeste actieve vulkanen ter wereld is de Kilauea Vulkaan en is de meest bezochte plek binnnen Hawaii.
Waarom deze vulkaan zo populair is? Dat komt door de lavastromen die de ocean instromen en dat resulteert in een prachtig natuur schouwspel! Met een beetje mazzel is de vulkaan actief, het is namelijk afhankelijk van het weer wat er op dat moment te zien is maar er is vrijwel altijd activiteit zichtbaar.


De andere grote attractie van dit Volcanoes National Park is Mauna Loa, wat betekend lange berg. De Mauna Loa is de meest massieve vulkaan op aarde. Deze heeft uitbarstingen gehad in 907,1919 en 1926 en in 1950 volgende een gigantische uitbarsting die maar liefst 23 dagen heeft geduurd!

Je kan met je huurauto rijden over de Crater Rim Drive, deze route is 17 kilomer lang en daarmee rijd je langs de grote attracties in dit park o.a.: Halemaumau Crater, Devestation Trail, Thurston Lava Tube en Jagger Museum.

Voor ieder die geinteresseerd is in meteorologie  is er een meteorologisch instituut, meetstation en een sterrenwacht langs de berghelling.

Er is ook een mogelijkheid om te overnachten in het park. Dit kan in Volcano House Hotel waarbij je uitzicht hebt op de Halemaumau Crater en de gloeiende lava.
Een echte unieke ervaring dus!