Waimea Canyon State Park

Het Waimea Canyon State Park is een nationaal park gelegen op het Hawaïaanse eiland Kauai. Het park wordt ook wel de ‘Grand Canyon of the Pacific’ genoemd. In het park heb je fantastische uitzichten over ruige rotspartijen, panoramische vergezichten en diepe valleikloven. U kunt hier prachtig wandelen en er zijn meerdere faciliteiten om te picknicken.

De hoofdweg, Waimea Canyon Drive, leidt je naar een lager uitkijkpunt en de belangrijkste Waimea Canyon Overlook, met uitzicht op het dramatische binnenland van Kauai. De weg gaat verder de bergen in en eindigt bij Kokee State Park. Er zijn talloze paden om te doorkruisen voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. Er zijn verschillende routes die je langs de mooiste uitkijkpunten leiden.

De kloof werd gevormd toen de Waimea River zich een weg baande door de lava- en basaltformaties in het gebied. De vulkaan die op de kloof lag stortte 10 miljoen jaar geleden in en speelde een grote rol bij het vormen van de kloof.

Het Waimea Canyon State Park is een echt paradijs voor natuurliefhebbers. U kunt het park het beste bezoeken in de zomermaanden omdat er dan weinig vochtigheid in de lucht is en er weinig wolken zijn die het uitzicht mogelijk kunnen belemmeren.