Molokini

Reacties zijn gesloten

Molokini

Molokini is een klein krater eiland in Maui, het heeft een halve cirkel vorm. U kunt op het eiland komen met een boot en snorkelen, de omgeving is perfect om te snorkelen en duiken. Er is ook een optie tussen snorkelen en duiken tegelijk, als u niet wilt dan kunt u ook in de boot blijven. Op de boot is er een glaswand waar u alles ook kunt zien, ook opblaas artikelen om naar beneden te kijken. Er wordt eten, drinken, koekjes aangeboden op de boot, u kunt ervan genieten terwijl u kijkt naar het uitzicht en zit.

Wanneer u gaat snorkelen dan ziet u vele verschillende prachtige vissoorten. Het water is helderblauw en er zijn prachtige koraalriffen, er zijn wel 250 tropische vissen. Het ligt aan het seizoen welke diersoorten u ziet, U kunt een walvishaai tegenkomen. Een walvishaai is niet gevaarlijk, hij is vegetarisch dus hij doet u geen kwaad, het is een bedreigd diersoort.

Schildpadden kunnen bij het rif tevoorschijn komen, zeer bijzonder om te ervaren. Er is een mythe over het eiland dat gaat over, de vuurgodin Pele was verliefd op een prins maar hij werd verliefd op een andere vrouw, in haar woede ging Pele wraak nemen door de vrouw doormidden te snijden. Het hoofd van het lichaam werd Pu’u Olai (big beach) en het lichaam die in de zee viel werd Molokini Crater. Het eiland kreeg bommen te verduren voor oefeningen, dit zie je nog steeds aan de zijkant van het eiland. Ondanks de bommen is het eiland nog steeds prachtig.