De Road to Hana

De Road to Hana op het eiland Maui is 84 kilometer lang. Deze route gaat van Kahului tot Hana en is een van de beroemdste autotochten van Amerika. Tijdens deze autorit van 82 kilometer kom je door 620 scherpe bochten, rijd je over 59 bruggetjes en meer!
Tijdens deze rit is er van alles te zien: watervallen, verlaten stranden en prachtige uitzichten.

Kies ervoor om tussen door ook op mooie plekken te stoppen. Stop bijvoorbeeld bij de Waianapanapa State Park, dit is een park ca. 122 hectare wat grenst aan Hana. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de baai en kun je goed snorkelen en de bijbehorende grot bezoeken.

Een volgende optie is de Pipiwai Trail, hier loop je een route van ongeveer 6 kilometer die je door een bamboebos naar de waimoku waterval lijd.

Neem wel voldoende eten en drinken mee voor onderweg want veel mogelijkheden onderweg zijn er niet . Mocht je toch ergens willen stoppen kan dit bij de Nahiku Marketplace. Dit ligt zo’n 10 kilometer van Hana af. In de winkel treft u lokale souvenirs en etenswaren.

Plan op voorhand wel wat je wil gaan zien op deze route. En ga indien het kan wel zo vroeg mogelijk weg omdat het nog wel eens erg druk kan zijn op deze populaire weg. En denk eraan dat de gemiddelde snelheid ongeveer 40 km per uur is. Harder zou je ook niet kunnen rijden doordat de wegen vrij smal zijn.

Kortom de Road to Hana is zeker een bezoek waard.