Surfen op Hawaii

Reacties zijn gesloten

Surfen is ontstaan op Hawaii en is diep verweefd in de geschiedenis van deze bijzondere cultuur. Als je ervan droomt om ooit een golf te berijden, is er geen betere plek om te leren surfen en te communiceren met de oceaan als Hawaii. Ontdek waar de beste surfspots zijn en waar de oorsprong vandaan komt van het surfen.

Het seizoen met de hoge golven vind plaats tussen november en februari. Je kunt op elk eiland dan surfers aanschouwen, maar op Oahu’s North Shore worden er in de maanden november en december de grootste en bekendste surf competities gehouden van de wereld, de Vans Triple Crown of Surfing. Wanneer je van plan bent om de profs te zien deelneemen aan deze eveementen dat raden wij je aan op tijd naar de north shore te vertrekken. In de zomer vind je vaak in het zuiden de kleinere golven en hier trainen dan ook vaak de beginners.

Heb jij alltijd al eens willen surfen dan is Hawaii de perfecte bestemming, zo kun je bijna op elk eiland deelnemen aan surflessen. Hier leer je dan is de basis van de sport. De meeste lessen duren ongeveer 1 tot 2 uur en worden gegeven door ervaren surfers. Vaak worden tijdens deze lessen Longboards gebruikt, om je iets meer stabiele tijd te geven op  het water. Waikiki Beach is dan ook nog steeds the place to be om een van je eerste golven te berijden, aangezien het water hier stukken rustiger is.

Ook enthousiast geworden en zin om met de ocean te leren communiceren. Dan is Hawaii de plek om te leren surfen!