Haleakala National Park

Het Haleakala National Park is een natuurgebied van meer dan 120 km2 dat langs de zuidelijke en oostlijke kust van het eiland ligt. Hier kun je o.a. de Haleakala vulkaan vinden. Deze vulkaan is een van de  belangrijkste hoogtepunten van Maui en is zo’n 3055 meter hoog.
Vanaf de top van deze Haleakala crater is elke morgen een spectaculaire zonsopkomst te zien die naar zeggen nergens anders op de werdel zo word geëvenaard. Ook is het mogelijk om te overnachten in een van de 3 hutten die in 1930 gebouwd zijn. Deze verblijfsplaatsen zijn zo populair dat er alleen een kans is om daar te mogen overnachten als je mee doet aan een de lotto die het park heeft uitgeschreven waarmee je een plek kunt winnen.

Per jaar bezoeken zo’n 1,450.00 mensen het park. Je kunt via een aantal parden vanaf de top in de erosiekrater afdalen. De meeste bekende trails hier zijn de Sliding Sands en Halemau’u.  Houd er rekening mee dat je een geoefende wandelaar moet zijn om deze trails te kunnen doen. Ze zijn meer dan 2000 meter hoog en erg zwaar.

Naast dat het park een bekend vulkaanlandschap heeft, staat het park ook bekend om zijn heldere zicht in de avond. Op de top van de vulkaan bevinden zich namelijk een aantal observatoria waar je de nachtelijke hemel goed kunt bekijken.

Het Haleakala National Park heeft naast deze vulkaan nog talloze andere bijzondere en mooie bezienswaardigheden en is een paradijs voor de vogel-en natuurliefhebbers. Meer informatie over de verschillende hoogtepunten in dit park kun je uiteraard opvragen bij het Haleakala Visitor Centre dat op de rand van de krater is gevestigd.