Duiken en snorkelen

Duiken en snorkelen op Hawaii, de Amerikaanse staat als duikparadijs bekend  en elk eiland heeft dan ook zijn of haar eigen kenmerken. Jaarlijks komen hier dan ook veel toeristen uit binnen en buitland om de onderwater wereld te verkennen. De meeste beginners starten dan ook met snorkelen, maar er zijn ook zeker genoeg mogelijkheden om te duiken. Dus als je even klaar bent met alle drukte van het eiland pak dan gerust je snorkel en duikbril en geniet van de prachtige onderwaterwereld, die de eilanden van Hawaii te bieden hebben.

Big Island, ook beter bekend als Hawaii is het grootste eiland van de archipel en bied meer dan 50 duikspots. De verscheidenheid aan duikspots zorgt ervoor dat er voor iedereen wel wat moois te zien valt. Zo kun je bijvoorbeeld  palingen spotten rond het eiland. De bekendste duik en snorkel spots zijn Kamakahonu Beach, Honokohau Harbour, Two Steps en Mile Marker 4.

Maui, is het eiland waar je vooral de ongerepte koraalriffen vind. Zo zijn er 2 riffen die als kunstmatig rif gezonken zijn en uitgegroeid zijn tot één van de mooiere rondom het eiland. De St. Anthony en Carthaginian rifs moet je dan ook zeker zien.

Lana’i, hier zijn in de winter maanden bultrugwalvissen te vinden en het kleine eiland doet de meeste duiker versteld staan. Van alle natuurwonderen die hier onderwater te vinden zijn, Denk bijvoorbeeld aan Kathedralen 1 en 2 .

Kauai, wanneer je foto’s ziet met zeeschildpadden zijn deze waarschijnlijk in de wateren rondom Kauai gemaakt. Hier vind je namelijk de Hawaiiaanse groene zeeschildpad. Of breng een bezoek aan Tunnels Beach, wat bekend staat als natuurfenomeen van de lavabuizen die hier te vinden zijn. Bij de duikers staat deze spot bekend om de vele octopussen en er is één kans aanwezig dat je een witpunt haai spot.

Kortom er is voor de fanatieke duiker en snorkelaar onder ons genoeg te zien en te beleven op Hawaii. De eilanden zijn goed te combineren en is zeker een rondreis waard!