Wailua River State Park

Reacties zijn gesloten

Het Wailua River State Park is een natuurpark op het Hawaiiaanse eiland Kauai. Het park ligt in het oosten van het eiland, tussen de plaatsen Wailua en Lihue. Door het park stroomt de South Fork Wailua River en de North Fork Wailua River. In het park zijn ook kleine beekjes en meren.

Het park kent weelderige riviervalleien, grote vlaktes met varens, schilderachtige vergezichten, grotten en watervallen. De flora en fauna in het gebied is erg veelzijdig en u komt elke keer weer iets nieuws tegen. Ook worden er verschillende rivierboottochten gehouden, bijvoorbeeld naar de Fern Grotto. Deze boottochten zijn unieke gelegenheden om het natuurpark te ontdekken en om op bijzondere wijze de Hawaiiaanse natuur te verkennen. Een van de hoogtepunten in het park zijn de Wailua Falls. Deze liggen in het zuiden van het park en ligt in de South Fork Wailua River.

Neem ook een kijkje bij het Wailua Complex van Heiau. Dit is een historisch monument wat erg leuk is om te bezoeken. Het is een plek wat ooit het centrum was van de macht van het oude Hawaii. In het park vindt u ook verschillende overblijfselen van gebedshuizen en toevluchtsoorden.

Het park kunt u op verschillende manieren verkennen. Zo kunt u dus een boottocht maken, maar er zijn ook verschillende wandelroutes die u kunt wandelen. Op deze manier bent u dicht bij de natuur en kunt u genieten van al het moois dat het staatspark te bieden heeft. In de Wailua Marina zijn verschillende restaurantjes en cadeauwinkels waar u een bezoekje aan kunt brengen.