Surfspots Hawaii

Reacties zijn gesloten

Hawaii staat bekend om de prachtige stranden, de bijzondere natuur en de mooie blauwe zee. Deze blauwe zee is niet alleen lekker om in te zwemmen, maar u kunt hier ook fantastisch op surfen. Vanwege de afgezonderde ligging van de Hawaiiaanse eilanden zijn de golven hier uniek en u vindt ze nergens anders zoals hier. Elk eiland heeft wel een plek waar goede golven zijn. Doordat er zoveel surfspots zijn is er ook voor ieder niveau een geschikte plek om te surfen.

Het Launiupoko State Wayside Park is één van de meest populaire surfspots voor beginnende surfers. Dit ligt op het eiland Maui en het water is hier relatief rustig. De meest populaire surfspot op Hawaii is Honolua Bay, waar u ook verschillende surflessen kunt volgen. Ook op Oahu zijn er verschillende surfspots. Hoewel er veel plekken zijn voor beginnende surfers, is Oahu toch wel de ultieme plek voor de wat meer ervaren surfers. Vooral de noordkust van het eiland is erg populair. Hier vindt u plekken als het Ehukai Beach Park wat ontzettend populair is vanwege de zogeheten Banzai Pipeline. Ook Sunset Beach ligt in het noorden van Oahu en is tevens erg populair. De Backyards ligt in de buurt van Sunset Beach, maar staat bekend als een iets ruigere plek. Het water kan op sommige plekken wat ondieper zijn, dus is het meer geschikt voor ervaren surfers.

Ook op Kauai kunt u prima surfen. Zo is er de prachtige Hanalei Bay, wat een adembenemende plek is. Eveneens als het wat rustiger Shipwreck Beach, wat ook een plaatje is. Kiahuna Beach is de meest populaire surfspot op Kauai.