Princeville

Reacties zijn gesloten

Princeville is een plaatsje in het uiterste noorden van het Hawaiiaanse eiland Kauai. De plaats ligt ten noorden van Hanalei en ten westen van Kalihiwai. Het is een gemoedelijke plek waar u verschillende activiteiten kunt ondernemen.

Princeville wordt omgeven door prachtige kliffen die uitzicht bieden op de Stille Oceaan. De zonsondergangen hier zijn dan ook adembenemend mooi en het is een schilderachtig plaatje. De natuur in de omgeving is prachtig en u kunt hiervan genieten door bijvoorbeeld te wandelen of fietsen op de vele paden die hier zijn. Ga ook zeker naar de Namolokama Mountain waar u kunt genieten van watervallen. Vooral na een flinke regenbui is de waterval een mooi verschijnsel.

Het centrum van Princeville kent een brede collectie aan restaurants en winkeltjes. Deze winkeltjes hebben een hoop leuke souvenirs en stijlvolle eilandkleding die u kunt kopen.

De omgeving van Princeville kent veel leuke stranden. Hideaways Beach wordt algemeen beschouwd als een geweldige plek om te snorkelen bij rustig weer, meestal in de zomermaanden. De wandeling naar het afgelegen strand is absoluut de moeite waard. Zoek een plek om je handdoek neer te leggen en geniet van het landschap met kliffen en de weelderige palmbomen om je heen. Op dit strand kun je makkelijk een gehele dag vertoeven. Een andere dichtbijgelegen strand in de buurt van Princeville is Queen’s Bath. Dit is vooral in de zomermaanden een populaire strandbestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Ga ook naar de Hanalei Valley Lookout. Vanaf dit uitkijkpunt heeft u een fantastisch uitzicht over de Namolokama Mountain en kunt u de watervallen bekijken. Vanuit Princeville is het zo’n drie kilometer naar Hanalei Valley Lookout en er zijn onderweg nog andere activiteiten die u kunt ondernemen.