De North Shore

De North Shore ligt aan de noordkust van het Hawaiiaanse eiland Oahu, het kustgebied ligt tussen de Kaéna Point en gaat oostwaarts door tot het Kahuku Point. Beroemd om de geweldige kustlijn wat een van de beste surfgebieden is in de wereld. Jaarlijks komen hier dan ook de beste surfers uit de gehele wereld naar toe. Het gebied telt maarliefst 51 stranden die zich uitrekken over meer dan 11 km langs de kustlijn van Oahu.

Het gebied kent wat betrefd het surfen 2 seizoenen. In de wintermaanden zijn er gigantische golven te vinden er worden dan ook veel surfwedstrijden georganiseerd, maar in de zomer is zijn er daarintegen minder hoge golven en is de North Shore een uitstekende plek voor beginnende surfers. Jaarlijk zijn er dan ook veel bezoeker en voornamelijk op de bekendere stranden, zoals Sunset beach of Waimea Beach een van de eerste surfstranden in de jaren 50.

Naast de vele stranden heeft Oahu’s North Shore veel te biede, zo kun je een bezoek brengen aan Haleiwa Town. Dit dient als centrum van het gebied en vind je tal van restaurants en winkel met een surfthema. Naast het surfen zijn er nog veel andere uitdagende activiteiten te ondernemen, zoals skydiven, mee met een zweefvliegtuif , snorkelen en duiken.

Of toch meer van wandelen breng dat een bezoek aan Waimea Valley, wat bekend staat als een Hawaiiaans Botanische tuin. In het park kun je de Waimea bezoeken en die zijn te bereiken via de Waimea Falls trail.

Kortom het gebied heeft veel te bieden en dat op ongeveer een uur rijden van Waikiki.