Lanai

Lanai is het kleinste bewoonde eiland van de staat Hawaii. Het eiland ligt slechts op 9 mijl van Maui, maar toch voelt het aanzienlijk veel verder. Hierdoor voelt Lanai vaak aan als twee verschillende plekken. De eerste is echt gericht op de toerist met Luxe resort en waar men kan Golfen op wereldklasse. De andere plek is echt gericht op avontuur. Baan je weg buiten de begaande paden en ontdek al het natuurschoon, hier zul je dan ook zeker rust, avontuur en privacy vinden. Van alle 400 mijl aanwegen op het eiland is maar 30 mijl geasfalteerd. Om hier te rijden heb je dan ook zeker een vierwielaandrijving en een volle tank nodig.

Dit eiland staat uit 3 regio’s Noord Lanai, Centraal Lanai en Zuid Lanai.

Noord Lanai zijn de meeste onverharde wegen en op weg naar  Kaiolohia en staat bekend als scheepswrak beach, hier vind je dan ook een Scheepswrack wat vast zit tussen de rotsen. Of verken het maanlandschappen van de Garden of the Gods.

Centraal Lanai staat bekend als het hogere gelegen gedeelte van het eiland, hierdoor zijn de temperaturen vaak ook lager dan in de andere regio’s. In deze regio vind je vaak ook Cook Pine trees, deze bomen maken het gebied wat ruiger. Ook vind je in deze regio
Lanai City het culterele en epischecentrum van het eiland.

Zuid Lanai ook wel het zonnige zuiden genoemd.  Het zuiden is waar de meeste Toeristen verblijven en dan komt door de mooie stranden en 2 baaien die hier te vinden zijn Hulopoe Bay en Manele Bay. In deze regio vind je dan ook verschillende vissoorten en worden ook regelmatig dolfijnen gespot.

 Lanai doet niet veel onder voor de andere eilanden en is zeker een bezoek waard tijdens een Hawaii Island hopping.